20 Μαρ 2011

Το εργαλείο του διαβόλου


Μια φορά κι ένα καιρό , ο διάβολος αποφάσισε να παρατήσει τη δουλειά του και έβγαλε σε πώληση , όλα του τα εργαλεία , για όποιον είχε λεφτά να τα αγοράσει. Εκείνη τη νύχτα λοιπόν , που έκανε το ξεπούλημα , είχε παρατάξει όλα του τα εργαλεία , την κακεντρέχεια , τον δόλο , το μίσος , την ζήλια , την απάτη κλπ και στο καθένα εργαλείο , είχε μια ταμπελίτσα , με την τιμή του.

Λίγο πιο κει , από τα υπόλοιπα , ήταν ξαπλωμένο και ένα φαινομενικά αβλαβές σφηνοειδές εργαλείο , πολύ ξεθωριασμένο και το οποίο είχε την ποιο μεγάλη τιμή από όλα τα άλλα.

- Τι είναι αυτό; ρώτησε κάποιος τον διάβολο.
- Αυτό το εργαλείο , είναι η απελπισία και η απογοήτευση , απάντησε ο διάβολος.
- Και γιατί έχει τόσο μεγάλη τιμή; ρώτησε ο ενδεχόμενος πελάτης.
- Γιατί , είπε ο διάβολος , μου είναι πιο χρήσιμο από ότι όλα τα υπόλοιπα εργαλεία. Μπορώ να μπαίνω μέσα σε ένα άνθρωπο , όταν όλα τα άλλα εργαλεία είναι άχρηστα και δεν μπορώ να τον πλησιάσω. Όταν χρησιμοποιήσω αυτό το εργαλείο και μπω λοιπόν μέσα σε έναν άνθρωπο , μπορώ να τον κάνω ότι θέλω. Και το χρησιμοποιώ σχεδόν σε όλους , επειδή οι άνθρωποι δεν ξέρουν ότι είναι δικό μου εργαλείο , γι αυτό και είναι τόσο αποτελεσματικό.

Λόγω όμως ότι η τιμή ήταν τόσο μεγάλη , κανείς τελικά δεν μπόρεσε να αγοράσει αυτό το εργαλείο , και ο διάβολος το χρησιμοποιεί ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου